0 lei0.00

Nu ai niciun produs în coș.

Tigla ceramica pentru acoperis

Scurt istoric pentru tigla ceramica

Tigla ceramica a jucat un rol important de-a lungul istoriei in protejarea și decorarea locuintelor. Placile de tigla ceramica au inceput sa fie folosite inca de pe timpul romanilor, fiind una din alegerile lor preferate datorita faptului ca aspectul si rezistenta acesteia era una de neintrecut.

Inca de pe atunci pana in zilele noastre este una din cea mai aleasa si buna solutie pentru acoperisurile caselor noastre. Desi in tot acest timp a suportat nenumarate schimbari(de forma, de stil, de compozitie, etc), placile de tigla ceramica inca sunt la mare cautare.

Noutati si aspect ale tiglei ceramice

Tigla ceramica este o alegere populara pentru casele de astazi. Este durabila, usor de curatat și ofera casei un aspect de lux. Tiglele ceramice sunt disponibile intr-un numar mare de dimensiuni, forme, textura, culori, si se pot potrivi aproape oricarui stil de decorare.

Folosind tigla ceramica veti creste cu mult durata de viata, dar si calitatea per total a acoperisului, dar inainte de toate trebuie sa luati in considere daca locuinta dumneavostra poate suporta greutatea tiglei din ceramica. O structură fragilă poate determina prăbușirea acoperișului! Țineți cont și de eventualele condiții meteo mai puțin favorabile.

Cum se monteaza tigla ceramica?

Cand montati tigla ceramica trebuie sa luati in considerare urmatoarele aspecte:

 • panta acoperisului;
 • incarcarea de zapada anuala;
 • directia si puterea vantului;
 • necesarul de material pentru proiect;
 • gama de accesorii corespunzatoare;
 • pretul final al intregului proiect;
 • calitatea produsului si a producatorului;
 • durata de viata a produsului;
 • garantia produsului;
 • costurile de intretinere dupa instalare;
 • unghiul de inclinatie.

Cum se ingrijeste si se protejeaza tigla ceramica?

In functie de modalitatea de fabricatie, tiglele ceramice sunt trase sau presate.

Tiglele trase iau forma prin taiere imediat ce ies din extruder(tigla tip solzi), iar tiglele presate iau forma prin presare imediat dupa ce ies din extruder (majoritatea tiglelor).

Suprafata tiglelor este de 3 feluri: natur, angrobata, glazurata.

Tigla ceramica trebuie protejata doar de lovituri mecanice puternice in timpul transportului si a montarii. In timpul montajului, respectati normele de lucru la inaltime; Dupa montare, nu este necesara nicio protectie suplimentara.

Avantajele tiglei ceramice

Tigla ceramica este cel mai raspandit mod de ati proteja casa, ea fiind alcatuita in mare parte din materii prime si materiale naturale si ecologice. Aspectul ei estetic fiind marele plus, iar la calitatile tiglei de acest tip se enumera durata lunga de viata, intre 80 si 100 de ani.

De asemenea, materialul de constructie nu se decoloreaza, este termorezistent, are o capacitate de uscare rapida si o aerisire buna, fiind permeabil la vaporii de apa. Nu trebuie omisa nici rezistenta mecanica mare la gheata, vant si resistenta la acizi si baze.

Material optim in reconstructii

Tigla ceramica prezinta o gama bogata in forme si culori. Este un material optim pentru reconstructii, fiind deosebit de practicat la reparatii. Se preteaza pentru toate zonele climatice si pentru toate tipurile de acoperisuri cu pante de peste 15 grade-la tiglele profilate si, respective, 25 de grade-in cazul tiglelor cu solzi, daca se foloseste astereala si hidroizolatie.

Se monteaza pe sipci. Greutatea specifica variaza intre 2, 35 si 4, 7kg/buc, in functie de modelul tiglei. Gama larga de accesorii, de la tiglele de baza, coama pentru scurgerea apei, tigle speciale pentru gura de aerisire sau antena, pana la elementele de fixare a tiglei, precum si formele si culorile diversificate ale tiglei permit realizarea unui acoperis stabil.

Este singurul tip de tigla care se poate monta intre 10-90 de grade inclinatie a acoperisului, si este rezistenta la incendii.

Tigla ceramica Creaton

Tigla ceramica Creaton este cea mai aleasa si cea mai buna tigla ceramica pentru acoperis, conform ultimelor sondaje realizate de curand, fiind de asemenea si cel mai performant tip de acoperis. Toate produsele celor de la mido94.ro ofera caracteristici complete şi siguranta pentru acoperisuri.

De ce tigla ceramica Creaton ar trebui sa fie prima ta alegere?

In primul rand este singurul tip de tigla care este ecologic, fabricat 100% din materii prime natural. Are o rezistetnta sporita la ciclurile de inghet-dezghet, durata mare de viata si este un bun izolator fonic si termic.

In al doilea rand permite respiratia naturala a casei, care din punctual specialistiilor este marele ei avantaj.

Si nu in ultimul rand, tigla ceramica Creaton are una din cea mai larga gama cromatica, putand satisfice gusturile fiecarui client.

Tipuri si detalii despre tigla ceramica Creaton

Exista o multime de tipuri de tigla ceramica Creaton, fiecare venind cu cate ceva in plus.

Pe mido94.ro sunt puse la vanzare tigle de ceramica Creaton de calitate, la un pret avantajos. Stiind ca sunt numeroase site-uri care se ocupa cu vanzarea tiglei, mido94.ro vine cu tigla Creaton la un pret mic, si cu destul de multe promotii.

Modele de tigla ceramica ieftina

Tigla ceramica Creaton de pe mido94.ro se imparte in multe modele (BALANCE, HARMONIE, FALT RAPIDO, MAGNUM, CANUDO, etc), dar au si prea cautatele tigle cu solzi (cele cu suprafata profilata si KERA-BIBER).

Fiind atat de multe tipuri de tigle, oamenii vor spune „Si cum o sa imi aleg eu un tip de tigla Creaton cu atat de multe modele existente, si cu atat de multe preturi pe piata, nestiind calitatea tuturor…?„.

Modele tiglelor de ceramica Creaton a celor de la mido94.ro, sunt printre cele mai achizitionate de cumparatori, si la fiecare tip de tigla au o multime de informatii (de la datele tehnice, dimensiuni, lungime si latime acoperita, numarul necesar de placi pe m², greutatea, pana la o mica descriere a fiecarui tip de tigla care ajuta cumparatorul sa se decida).

Luand de exemplu un tip de tigla ceramica Creaton (tigla FALT RAPIDO) de pe mido94.ro, care are cea mai rezistenta datorita procedeului de sinterizare si este considerata o tigla ceramica de calitate. Pentru comparator ii este destul de usor sa se informeze despre acest tip de tigla, avand fiecare detaliu pe care trebuie sa il luam in calcul, si o mica prezentare a acestui tip de tigla.

Dimensiuni:Aprox. 280 x 460 mm
 min. aprox.in medie aprox.max. aprox.
Lungime acoperita:220 mm224 mm228 mm
Latime acoperita:354 mm366 mm378 mm
 max. aprox.in medie aprox.min. aprox.
Necesar placi:12,8 buc./m²12,2 buc./m²11,6 buc./m²
Greutate:aprox. 3,4 kg/buc.aprox. 41,5 kg/m²
Pachet mic: 5 bucatiPalet: 240 bucati

Un alt tip de tigla ceramica Creaton pentru acoperis, dintre cele mai eficiente si printre cele mai vechi modele, este Tigla faltuita cu adancitura dubla RATIO care are o forma traditionala si ofera o siguranta desavarsita datorita tehnologieie optimizate.

Principiul care este folosit la crearea acestui tip de tigla este cunoscut de secole si si-a demonstrat eficienta.Totusi cu gama „RATIO” am reusit sa creem un olan cu dubla depresiune si cu un sistem de interconectare care este de doua ori mai bun. Astfel, gama „RATIO” combina avantajele seriilor „TECTA” şi „RATIO KLASSIK”. Astfel, extrem de gratioasa creată de către Ludowici în 1879 s-a combinat cu avantajele tehnicii şi cele economice. De asemnea, vine cu o gama de culori extrem de vasta pe mido94.ro, si cu un raport pret-calitate sensational.

Preturi accesibile tigla ceramica

Dupa cum se stie produsele de tigla ceramica Creaton sunt de cea mai buna calitate. In acest fel, majoritatea persoanelor se gandesc ca totodata au si preturi excesiv de mari, dar fiind cea mai buna tigla ceramica, spre uimirea tuturor are unul dintre cele mai avantajoase preturi pe metru patrat, facand raportul pret-calitate sa fie de necrezut.

Spre deosebire de alte site-uri, unde preturile tiglei sunt standard, aici pe mido94.ro costurile pentru tigla ceramica sunt mai mari sau mai mici in functie de cererea ta.

La depunerea cererii de oferta, cei de la mido94.ro, ofera si posibilitatea de a atasa schita sau planul acoperisului, astfel incat ei sa te poata ajuta in legatura cu numarul de tigle pe care trebuie sa il cumperi, acest lucru fiind inclus in pret.

Tigla ceramica olane Escandella

Tigla ceramica olane Aitana

Escandella olane din trecut si in prezent

Olanele sunt tipul de tigle care imediat iti sare in ochi, si il recunosti cu usurinta. Provine din Antichitate si a fost practicat pe scara larga de la coastele Atlanticului, pana in zonele muntoase din Caucaz. In prezent, acest model este folosit la reconstructia obiectelor istorice, pentru a pastra autenticitatea proiectului executat.

Un aspect important e gama coloristica care ne sta la dispozitie,si producatorul spaniel care ofera o gama foarte variata cu efecte de antichizare. Pe langa gama variata de culori, modelul dat vine in diferite marimi, ceea ce permite executarea diferitor forme sofisticate.

Placile de acoperis La Escandella au obtinut cele mai bune raporturi in valorile impuse de controlul european al calitatii standard pentru gresie din argila de copt. Olanele La Escandella sunt prezente in peste 70 de tari raspandite in toate continentele.

Ce avantaje are tigla ceramica La Escandella

Tigla ceramica La Escandella prezinta urmatoarele avantaje:

 • varietate extinsa de culori si texturi care permit imitarea exacta a unor placi de o vechime mare, ele de fapt fiind noi noute.
 • Impermeabilitate ridicata a apei, care este datorata faptului ca tigla coapta la o temperatura foarte ridicata, ceea ce determina o absortie scazuta a apei
 • Versatilitate, ele putand fi folosite la cladirile noi, cat si la restaurare sau renovare.
 • Finisare de calitate si o atingere fina
 • Rezistenta ridicata
 • Instalare usoara

Pentru a satisface toate nevoile si pentru a va permite un finisaj perfect pentru acoperis, La Escandella ofera o gama larga de accesorii specifice pentru fiecare placa de acoperire curbata, disponibil in toate culorile sale. mido94.ro, au tot ce aveti nevoie!

Selectarea olanelor Escandella

Olanele Escandella sunt folosite de peste o mie de ani, asa ca in tot acest timp au aparut din ce in ce mai multe modele de tigla ceramica Escandella ceea ce ingreuneaza alegerea unui tip de tigla de catre comparator.

Cele mai achizitoionate modele le putem gasi si pe mido94.ro, printre acestea regasandu-se: Tigla olane Aitana, Lucentum, Hispania, Red, Brown, Jaspee Red, Galia

Cele mai cumparate olane ceramice Escandella

Cele mai ravnite modele de olane ceramice,sunt Aitana si Lucentum. Acestea se regasesc si pe mido94.ro, impreuna cu toate informatiile specifice fiecareia.

Olanele Aitana sunt deobicei folosite la casele noi, dar de asemenea datorita frumusetii,si texturii sale sunt utilizate si in cadrul refacerilor acoperisurilor.

Olanele Lucentum sunt considerate cele mai frumoase tigle ceramice, datorita culorii si texturii. Sunt folosite in mare ca acoperamant pentru casele noi, dar si la reconstruirea acoperisurilor. Olanele Lucentum de vanzare pe mido94.ro, se regasesc cu dimensiunile necesare si cu un mic avantaj, dat din partea site-ului:

De ce trebuie sa se tina cont la instalarea tiglei ceramice La Escandella

Pante si inaltimi:

Trebuie intotdeauna respectate recomandarile standard de inaltime minima. Pe toate terenurile de sub limitele standard recomandate sau in zonele in care pot aparea baraje de gheata, TREBUIE aplicat un substrat impermeabil pe intreaga punte.

Cele mai multe probleme cu instalatiile de acoperire a apei sunt provocate de apa care migrează prin articulatiile placilor prin ploaia condusă de vânt, scurgeri sau scurgerile de gheata. Datorita acestor posibilitati, substratul este esențial pentru o viata cat mai lunga a acoperisului.

Deoarece tiglele sunt instalate intr-o gama larga de conditii climatice și geografice, există o varietate de detalii care trebuie luate în considerare: pregatirea unei instalații eficiente.

Metode de fixare:

Modul in care sunt instalate placile pe acoperisuri le face un ansamblu foarte eficient de eliminare a apei, care ofera protectie si longevitate a acoperisului. Eficacitatea unui acoperis depinde foarte mult de felul in care acesta a fost montat.

Ventilarea:

Ventilatia este unul din elementele cheie pentru a asigura un bun comportament higrotermic al acoperisului și conservarea structurii acestuia. Cheia pentru un

invelitor bun și bine conservat este un acoperis bine ventilat. Instalarea corecta a placilor de ventilatie va creste durata de viata a materialelor și va reduce consumul de energie.

Preturi tigla ceramica olane

Preturile oloanelor ceramice variaza de la model la model, dar majoritatea sunt accesibile oricarui buzunar. Ofertele celor de la mido94.ro, sunt unele foarte bune deoarece ele sunt determinate de cat de multe bucati doreste clientul sa achizitioneze.

Cu ce se remarca mido94.ro pe piata?

Cei de la mido94.ro, ofera o diversitate de modele de tigle ceramice care vin totodata la un pret excelent, ceea ce face ca cererea clientilor sa fie din ce in ce mai mare.

Au cea mai buna tigla de ceramica pentru acoperis pe care o cauta lumea, dar si ultimele aparitii de tigle din ceramica ce sunt la mai mica cautare.

Alegeti cu incredere

X